Folkekirkens NødhjælpFolkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælps formål er at styrke verdens fattigste i kampen for et værdigt liv. Vi arbejder, der hvor nøden er størst med katastrofe, udvikling og fattigdomsbekæmpelse.

Høstkollekt 2017 "Plant håb i verden"

I år vil høstkollekten til Folkekirkens Nødhjælp have overskriften: Plant håb i verden.
Vi knytter an ved reformationsfejringen og anekdoten om Luther, som lyder, at han engang blev spurgt, hvad han ville gøre, hvis verden gik under i morgen. Til det lød hans svar:
”Så ville jeg plante et æbletræ i dag! ”.
Med æblet som symbol sætter Folkekirkens Nødhjælp i reformationsårets høstindsamling fokus træer og det håb, som vi kan være med til at plante i verden.

Folkekirkens Nødhjælp arbejder for at redde liv og give mennesker mod til at tro på fremtiden. Det betyder, at der skal være noget at leve for og leve af.
En del af høstkollekten vil dermed gå til plantning af æbletræer i Myanmar. I bjerglandsbyen Dimpi i den isolerede Chinprovins har høsten af æbler traditionelt været en vigtig indtægt for mange familier. Men de seneste år har usikkerheden bredt sig, fordi høsten har været dalende. Mange æbletræer er blevet ramt af sygdom, som måske hænger sammen med stigende temperaturer. Samtidig er området er plaget af voldsomme regnskyl, der fører til jordskred på de porøse bjergskråninger. Derfor er der brug for at nye æbletræer med dybere rødder, som kan holde på jorden, de er robuste over for klimaet – og kan skabe en tro på fremtiden i landsbyen.

Sammen med Grøn Kirke foreslår vi at fejre Luther ved helt konkret at plante et træ ved kirken eller sognegården og samtidig lade høstindsamlingen gå til at plante håb i Myanmar og andre steder i verden.

Læs mere her: https://www.noedhjaelp.dk/vaer-med/plant-haab-i-verden

Med ønsket om en god høstfejring: Plant håb i verden!

Med venlig hilsen Birgitte Qvist-Sørensen Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp

Tak for jeres støtte til Folkekirkens Nødhjælps arbejde blandt verdens flygtninge og fattigste.

Mobilepay 20 20
SMS: HÅB50 til 1911 og giv 50kr eller HÅB100 til 1911 og giv 100kr

Det er muligt at bestille flyers til at lægge i kirkerne på smkl@dca.dk

Periode 7: Trinitatis II: Høst

Giro605 2800-mrk:Høstkollekt 200 375 husk sogn + kode, Reg. nr.4183, Kontonr.605 2800

”Vi tror på et liv før døden” udtrykker Folkekirkens Nødhjælps værdier i arbejdet og fortæller kort og godt, hvad der er med til at drive arbejdet fremad. Folkekirkens Nødhjælp har sine rødder i den danske folkekirke og arbejder ud fra et kristent menneskesyn med respekt for ethvert menneskes rettigheder og alle menneskers lige værd.
Vi er til stede, hvor nøden er størst, uden hensyn til religion, køn, race eller politisk overbevisning. Folkekirkens Nødhjælps mandat og arbejde er den internationale diakoni, som for os betyder: At tage vare på medmenneskets behov og hensyn til dets rettigheder.

Folkekirkens Nødhjælp
Nørregade 15