Folkekirkens NødhjælpFolkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælps formål er at styrke verdens fattigste i kampen for et værdigt liv. Vi arbejder der, hvor nøden er størst med katastrofe-, udviklingshjælp og fattigdomsbekæmpelse.

Fasteindsamling "Giv håb til mennesker i nød"

Med fastekollekten og Sogneindsamlingen den 11. marts beder Folkekirkens Nødhjælp om jeres støtte til at finde nye veje til håbet for mennesker i nød.

’De unge er fremtiden’ er et ræsonnement, som formentlig er fælles på tværs af tider og kontinenter. Men også nutiden er på spil, for netop nu har verden den største generation af unge nogensinde. Tre ud af fire af verdens unge bor i de fattigste lande – nogle af dem som flygtninge. Fælles er, at de har masser af ønsker og drømme, men at livet i flygtningelejrene er hårdt, og at det som ung er svært at se en fremtid for sig.

Folkekirkens Nødhjælp tager de unge alvorligt ved at give dem en forståelse af, hvad der både kan give dem indkomst og gøre dem uafhængige af hjælp udefra, her og nu og i fremtiden. Det handler om udvikling af og med unge – ikke bare for unge.

I den store flygtningelejr, Kakuma, i Kenya er der ca. 70.000 unge – størstedelen fra Sydsudan. Her støtter vi unge med undervisning, computere og erhvervstræning, og i ”Kakumas Ungdomsparlament” er de med til at tage beslutninger, der angår dem selv og deres fremtid.

Man bliver stolt af at stå på egne ben. Derfor støtter Folkekirkens Nødhjælp unge til at klare sig selv. Det giver håb for fremtiden hos verdens fattigste og nødlidende.

Tak for jeres bidrag til fastekollekten

Birgitte Qvist-Sørensen
Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp

Mobilepay 20 20

Det er muligt at bestille flyers til at lægge i kirkerne på smkl@dca.dk

Foto: Yilmaz Polat

Periode 7: Trinitatis II: Høst

Giro605 2800-mrk: kollekt nb! husk sogn + kode, Reg. nr.4183, Kontonr.605 2800 - mrk. kollekt

”Vi tror på et liv før døden” udtrykker Folkekirkens Nødhjælps værdier i arbejdet og fortæller kort og godt, hvad der er med til at drive arbejdet fremad. Folkekirkens Nødhjælp har sine rødder i den danske folkekirke og arbejder ud fra et kristent menneskesyn med respekt for ethvert menneskes rettigheder og alle menneskers lige værd.
Vi er til stede, hvor nøden er størst, uden hensyn til religion, køn, race eller politisk overbevisning. Folkekirkens Nødhjælps mandat og arbejde er den internationale diakoni, som for os betyder: At tage vare på medmenneskets behov og hensyn til dets rettigheder.

Folkekirkens Nødhjælp
Nørregade 15