Folkekirkens NødhjælpFolkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælps formål er at styrke verdens fattigste i kampen for et værdigt liv. Vi arbejder der, hvor nøden er størst med katastrofe-, udviklingshjælp og fattigdomsbekæmpelse.

Juleindsamling 2017 "Rohingyaer på flugt har brug for vores hjælp"

I det østlige Bangladesh har over 600.000 mennesker fra rohingya-folket søgt tilflugt for forfærdelige overgreb inde i Myanmar. For knap en måned siden besøgte jeg flygtningene, og aldrig har jeg mødt så mange mennesker i nød på så trang plads. De fleste er kvinder og børn med dybe ar på sjælen.
Jeg føler en stærk forpligtelse til at viderebringe rohingyaernes nødråb til verden og til alle herhjemme. Derfor vil jeg også bede jer i juletiden sammen med Folkekirkens Nødhjælp at tænde et lille håb hos rohingya-familierne og hjælpe dem med helt basale fornødenheder.

Rohingyaerne har på egen krop mærket prisen for at være uønsket og som muslimer at have den forkerte tro i det overvejende buddhistiske Myanmar.

Næstekærligheden byder os at hjælpe vores medmennesker - også, når de er anderledes og lagt for had. Derfor hjælper Folkekirkens Nædhjælp mennesker i nød uden hensyn til køn, etnicitet, race, politisk overbevisning - eller tro. Ja, med et kristent grundlag kan vi ikke andet.

Om lidt skal vi holde jul og fejre, at Gud med Jesu fødsel gjorde sig til ét med det sårbare menneskeliv og tændte det håb, som vi lever og drives af.

Tak for jeres støtte i denne jul til mennesker i nød, i Bangladesh og andre steder i verden. God jul!

Birgitte Qvist-Sørensen
Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp

Tak for jeres støtte til Folkekirkens Nødhjælps arbejde blandt verdens flygtninge og fattigste.

Mobilepay 20 20
SMS: HÅB50 til 1911 og giv 50kr eller HÅB100 til 1911 og giv 100kr

Det er muligt at bestille flyers til at lægge i kirkerne på smkl@dca.dk

Foto: Adam Dean

Periode 7: Trinitatis II: Høst

Giro605 2800-mrk:jul17 husk sogn + kode, Reg. nr.4183, Kontonr.605 2800 - mrk. jul17

”Vi tror på et liv før døden” udtrykker Folkekirkens Nødhjælps værdier i arbejdet og fortæller kort og godt, hvad der er med til at drive arbejdet fremad. Folkekirkens Nødhjælp har sine rødder i den danske folkekirke og arbejder ud fra et kristent menneskesyn med respekt for ethvert menneskes rettigheder og alle menneskers lige værd.
Vi er til stede, hvor nøden er størst, uden hensyn til religion, køn, race eller politisk overbevisning. Folkekirkens Nødhjælps mandat og arbejde er den internationale diakoni, som for os betyder: At tage vare på medmenneskets behov og hensyn til dets rettigheder.

Folkekirkens Nødhjælp
Nørregade 15