IndsamlingsideerIndsamlingsideer

Har I lyst til at samle ind på en sjovere og mere engagerende måde end den traditionelle ved søndagshøjmessen, så tag et kig på denne idéliste:

• En menighed samler ind til et projekt i Tanzania. De skaffede 100 bananer (sponseret af lokal grønthandler) og skrev et nummer på hver banan. Hver banan blev solgt for kr. 10 og dernæst kunne man vinde på sin banan.
  • Spil lotteri og banko med gevinster fra lokale butikker til én af festerne (advent, sommer, …) i kirken og giv pengene til et projekt.
  • Arranger en gospelworkshop, hvor overskuddet fra deltagerbetaling og indgangsbillet til koncert går til et projekt. Undervejs kan afbrydes med eksempler på, hvad pengene går til.
  • Cykelsponsorløb
  • Foredrag ved udsendte eller udenlandske gæster.
  • Gadecafé med verdensmad.
  • Høstfest med auktion over årstidens frugter.
  • Kagekonkurrence - buffet med entré.  Dem der har lyst stiller op med en kage, hvorefter alle kan møde frem og for 30 kr., der ville gå til indsamlingsprojektet, kan smage på alle de kager, man kan holde til. Efter at have smagt skal man stemme på hvilken kage, der er bedst i hver kategori.
  • Kunstcafé og -auktion med sponsorerede værker Få lokale kunstnere til at donere/give 50 % af salgsprisen på et billede eller andet kunstværk. Arranger en udstilling i kirkehuset, menighedslokalerne og slut det hele af med en spændende auktion til fordel for indsamlingsprojektet.
  • Få fat på et nøgleskab, flere hundrede nøgler og en super sponsorgave fra en lokal forretning. Der kommer så hængelås på skabet og nøglen blev blandet godt med flere hundrede andre nøgler.  Nøglerne sælges for 20 kr. stk.  Når alle nøgler er solgt kan man prøver sine nøgler af og se om man var den heldige vinder.
  • At få penge til at yngle - 2-4 personer på hvert hold får hver et beløb, som de skal få til at yngle! Vinderen som ender med at få flest penge til at yngle, får som gevinst et gavekort til en restaurant, som en tak for deres slid!
  • Betal udgangsbillet: arranger en koncert, hvor solister og kor stiller deres arbejdskraft gratis til rådighed. I PR materialet blev der gjort opmærksom på at det er gratis at komme ind og høre koncerten og at der ville være en indsamling efter koncerten.  Publikum bliver bedt om at betale en udgangsbillet. Der blev indsamlet langt flere penge end man kunne have opnået ved almindelig billetsalg.
  • Spil hønseklatbingo, som er et spil med mange gode gevinster. Hønen placeres i en indhegning af hønsetråd. Bunden er dækket af en presenning, der er opdelt i nummererede felter. Deltagere betaler for at gætte enten på, hvor næste klat falder eller på, hvor hønen står, næste gang stopuret ringer – f. eks. hvert kvarter. De første 10 minutter er prisen 5 kroner per gæt – de sidste minutter er prisen 10 kroner.
  • Konfirmander ville gerne gøre noget for de børnearbejdere de havde hørt om fra Egypten. Derfor lavede tre konfirmand hold sammen med præsten et marked, hvor de solgte te, kaffe, kage, lys, u-landsvarer mv. Desuden blev der tilbudt skopudsning.