Organisationer
Danske Sømands- og Udlandskirker

Danske Sømands- og Ulandskirker

DSUK er folkekirke i udlandet. I vores 53 kirker verden over arbejder vi hver dag på fastholde danskere i udlandet på dansk kirke- og kulturliv.

Om organisationen

Danske Sømands- og Udlandskirker, DSUK, blev stiftet 1. januar 2004 som følge af en fusion mellem Dansk Kirke i Udlandet og Dansk Sømandskirke i fremmede Havne. Sømandskirkens historie går tilbage til 1867, og siden har vi været garanten for en folkekirkelig betjening i udlandet. Vi gør derfor en forskel for danske søfarende, au pairs, emigranter, udstationerede og det danske mindretal i Sydslesvig.

Hvad går pengene til

40 procent af vores indtægter kommer fra private bidrag. Vi er derfor afhængig af enhver gave, så vi kan fortsætte og udvikle vores arbejde over hele verden, hvor danskere færdes. Med et bidrag til DSUK er du med til at sikre, at der også i fremtiden kan afholdes danske gudstjenester i udlandet, at de søfarende kan få besøg af en vores ansatte, og at de mange tusinde unge, er hvert år rejser, fortsat kan have en tryg base i det fremmede.

Indsamlingsperiode

Periode 5: Forårstid, påske