Fortsæt til hovedindholdet
Organisationer
Børnesagens Fællesråd

Børnesagens Fællesråd

Børnesagens Fællesråds formål er at styrke Danmarks mest sårbare og udsatte børn og unge i kampen for et værdigt liv.

Vi arbejder der hvor nøden er størst med fattigdomsbekæmpelse, sikring af udsatte børns adgang til en aktiv fritid samt mulighed for fejring af højtider, herunder jul og konfirmation.

Vores mandat er FN’s Børnekonvention, som udtrykker Børnesagens Fællesråds værdier og retningslinjer for arbejdet.

Om organisationen

Børnesagens Fællesråd er Danmarks ældste uafhængige børnerettighedsorganisation og har sine rødder i den danske folkekirke.

Kirkeindsamlinger har siden 1911 været en grundpille i vores arbejde og sogne og kirker er helt centrale medspillere i vores indsats. Det er baggrunden for, at Børnesagens Fællesråd har kongelig resolution på juleaften som indsamlingsdag i folkekirken.
 

Hvad går pengene til

De fattige har vi altid hos os, hedder det i Det Nye Testamente. Det betyder, at de altid har krav på vores opmærksomhed, også i julen.

Overskuddet fra årets julekollekt går til børn i nød, der blandt andet får hjælp til at holde jul med indhold, som de fleste af os tager som en selvfølge: Ande- eller flæskesteg, hyggeligt samvær og en gave under træet.

At hjælpe socialt udsatte og invitere dem ind i fællesskabet er en del af vores organisatoriske selvforståelse og en væsentlig grund til, at vi vedkender os et ansvar i forhold til FN’s Verdensmål og engagerer os i kampen mod børnefattigdom.

Alt for mange børn i Danmark lever i fattigdom og vi er langt fra at opfylde FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling frem mod 2030, herunder særligt princippet om halvering af fattigdom i henhold til nationale definitioner.

Børnesagens Fællesråds juleindsamling placerer FN’s Verdensmål i en konkret sammenhæng uden hensyn til køn, etnicitet eller politisk overbevisning.

Tak fordi I deler julen og dens overskud med udsatte børn gennem indsamlingen til Børnesagens Fællesråd.


 

Indsamlingsperiode

Periode 2: Jul og nytår

Indsamlingsoplysninger

MobilePay: 180 166

Reg. nr. 5501, Kontonr. 8420 041 773


Se mere her

www.boernesagen.dk


Kontakt

Børnesagens Fællesråd
Dronningensvej 4,1
2000 Frederiksberg
Tlf. 2462 6229
Mail bf@boernesagen.dk