Fortsæt til hovedindholdet
Organisationer
Danmarks Kristelige Gymnasiastbeveægelse

Danmarks Kristelige Gymnasiastbevægelse

Danmarks Kristelige Gymnasiastbevægelse (DKG) skaber meningsfulde mødesteder for unge i gymnasiealderen med kristendommen som referencepunkt og spejl for livet.

Om organisationen

Danmarks Kristelige Gymnasiastbevægelse (DKG) er en over 100 år gammel folkekirkelig organisation med fokus på unge på gymnasiale og videregående uddannelser. Vi er engageret lokalt med lokalgrupper, et mødested for unge, hvor vi diskuterer spørgsmål i krydsfeltet mellem religion, politik og ungdomsliv, og nationalt på landsstævner med fokus på et tema, som vi udfolder sammen gennem foredrag, workshops og masser af sociale aktiviteter. Vi vover at stille og besvare store spørgsmål om tro og kristendom, fordi tvivlen skal tages lige så alvorligt som troen. DKG forsøger hele tiden at være i bevægelse og rykke ved faste forestillinger. Det giver nemlig rum for åben samtale, refleksion og fællesskab – et rum, som vi mener, er nødvendigt for kristendommen. Her kan tro og meninger frit brydes, og samtalen kan overraske og berige. Forskellighed, fordomsfrihed og åbenhed er nøgleord, fordi vi mener, det er vigtigt for unge at møde såvel provokation og udfordring. Disse møder kan også ske på internettet, hvor vores nyeste skud på stammen er Tankeland, som er et online mødeforum for unge. Her mødes man til samtaler om et emne, som man har valgt på forhånd.
 

Hvad går pengene til

Gennem stævner, lokalgruppearrangementer og sommerhøjskoler arbejder DKG for at skabe et rum for unge på gymnasiale uddannelsessteder. F.eks. får unge på en sommerhøjskole eller et weekendstævne i foråret og efteråret muligheden for at debattere og udfordre deres tro gennem forskellige emner, der spænder vidt. Fra Ansvar, Magt og Det står jo faktisk i Bibelen til Ulighed, (folke)kirke? og De Andre. DKGs frivillige fokuserer på at give deltagerne en koncentreret og fokuseret dannelse gennem føromtalte emner, hvor man samtidig snakker om troen og ikke mindst den tvivl, der følger med. Udover gymnasiearbejdet afholder DKG arrangementer og stævner for efterskoleelever, studerende ved videregående uddannelser og børnefamilier. I Danmarks Kristelige Gymnasiastbevægelse (DKG) bliver du udfordret af nye perspektiver, højlydt diskussion og stille eftertænksomhed. Du vil opleve kreativitet, sang, fest, andagt, himmelrum og store horisonter. I DKG får du ingen lette svar, men vi skaber en ramme for fælles udforskning af store og små spørgsmål. 

DKG baserer sit arbejde på en frivillig indsats og på venners store generøsitet. DKGs økonomi bygger på økonomiske gaver fra venner af bevægelsen, jeres bidrag og tilskud fra fonde til konkrete aktiviteter, da vi ikke længere modtager tilskud fra Tipsmidlerne. I DKG er vi meget beæret over den store hjælp, som bevægelsen modtager fra mennesker, der har fundet arbejdet vigtigt og relevant.


Indsamlingsperiode

Periode 3: Vintertid, helligtrekonger

Indsamlingsoplysninger

Giro 9570 900-2154, 
Reg. nr. 8075, Kontonr. 112-86-14 
MobilePay: 16197


Se mere her

dkg.dk/giv


Kontakt

Danmarks Kristelige Gymnasiastbevægelse (DKG)
Nørre Allé 29
8000 Aarhus C
Tlf. 3168 4462
Mail sekr@dkg.dk