Organisationer
Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælps formål er at styrke verdens fattigste i kampen for et værdigt liv. Vi arbejder der, hvor nøden er størst med katastrofe-, udviklingshjælp og fattigdomsbekæmpelse.

Om organisationen

”Vi tror på et liv før døden” udtrykker Folkekirkens Nødhjælps værdier i arbejdet og fortæller kort og godt, hvad der er med til at drive arbejdet fremad. Folkekirkens Nødhjælp har sine rødder i den danske folkekirke og arbejder ud fra et kristent menneskesyn med respekt for ethvert menneskes rettigheder og alle menneskers lige værd.
Vi er til stede, hvor nøden er størst, uden hensyn til religion, køn, race eller politisk overbevisning. Folkekirkens Nødhjælps mandat og arbejde er den internationale diakoni, som for os betyder: At tage vare på medmenneskets behov og hensyn til dets rettigheder.

Hvad går pengene til

Juleindsamling 2018

Glæden var stor i den irakiske by Mosul, da den i 2017 blev befriet fra Islamisk Stat efter tre års blodig belejring. Men de, der var tilbage, befandt sig i en sønderbombet by, hvor en halv million mennesker var drevet på flugt, og miner lå skjult i ruinerne.

Genopbygningen af Mosul er nu i gang. Dødbringende krigsrester bliver dagligt ryddet fra markedspladser og huse, og for nylig blev den armenske kirke erklæret fri for miner. Familierne vender langsomt hjem, men jorden er stadig giftig i Mosul, og det vil tage mindst 10 år, før børnene kan færdes sikkert i byens gader.

Det er ikke kun fysiske skader på bygninger, som skal repareres. Mange børn er blevet traumatiseret og har pådraget sig dybe psykiske ar, som ofte får dem til at isolere sig.

Julekollekten går til Folkekirkens Nødhjælp, som arbejder i det befriede Mosul i Irak og andre steder i verden, hvor krigen er slut, men freden stadig skal vindes. I Mosul får børn beskyttelse mod landminer og andre farlige genstande, der er gemt i ruiner, på legepladser og nogle gange sågar i legetøj. Med psykosocial hjælp og undervisning i trygge rammer støtter Folkekirkens Nødhjælp børnene i Mosul og hjælper dem på vej i livet. Tak fordi I vil dele julen med mennesker i nød!

Om lidt skal vi holde jul og fejre, at Gud gjorde sig ét med det sårbare menneskeliv og tændte et håb om fred, som vi lever og drives af. Derfor kan vi ønske hinanden…Glædelig jul!
Birgitte Qvist-Sørensen
Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp

Indsamlingsperiode

Periode 7: Trinitatis II: Høst

Indsamlingsoplysninger:

MobilePay: Folkekirkens Nødhjælps MobilePay 2020

Netbank: reg.nr.: 4183 kontonr.: 605 2800 - mærk: Jul 500292

Sms: HÅB50 til 1911 og giv 50 kr. eller HÅB100 til 1911 og giv 100 kr.

www.noedhjaelp.dk/stoet/kirkeindsamling/

Folkekirkens Nødhjælp