Fortsæt til hovedindholdet
Organisationer
Menighedsplejen i Danmark

Menighedsplejen i Danmark

Menighedsplejen i Danmark er en paraplyorganisation for 500 menighedsplejer i Danmark med det formål at støtte den lokale sognediakoni. Herigennem støtter vi besøgstjenester, aflastningstjenester, ferie for udsatte ældre og familier, weekendture for unge og meget mere

Om organisationen

Menighedsplejen i Danmarks mission er at få diakonien til at spire i alle hjørner af Danmark. Det gør vi blandet ved økonomisk støtte af diakonimedarbejdere, gennem kursusafholdelse samt ved at igangsætte konkrete diakonale projekter i samarbejde med sognene. For eksempel har vi gennem projektet ’Folkekirkens Feriehjælp’, hvor vi sender 200 familier på ferie, hjulpet flere menighedsplejer med at etablere netværk for udfordrede familier ved hjælp af økonomi og konsulentbistand. Vi har også støttet flere unge projekter og aktiviteter såsom weekender for unge og samtalegrupper for unge. 
 

Hvad går pengene til

Pengene går til at støtte og udvikle sognets lokale diakoni. På Vesterbro har vi for eksempel støttet kirkerne i at lave et projekt med fokus på at mindske madspild. Projektet hedder ’Fisken og Brødet’ og handler om at hente overskudsmad, og dele det ud til udsatte børnefamilier. I andre dele af landet går pengene til Trivselsgruppe for børn i skolen og andre steder til at nå ud til nye sognebørn, der endnu ikke har lært kirken at kende. Menighedsplejen har til alle tider været optaget af fællesskab, og derfor går en del af pengene også til at støtte netværksarbejde for ældre og børnefamilie, således støtter vi etableringen af besøgstjenester, aflastningstjenester, seniorhøjskole og familienetværk. Ligesom vi også støtter sognene i uddelingen af julehjælp, akuthjælp og konfirmandhjælp. Vi ved, at økonomisk støtte og rådgivning ikke altid er nok, og derfor bruger vi meget tid på at invitere vores medlemmer og andre diakoniinteresserede til kurser, konferencer og workshops, hvor vi sammen kan blive klogere på den lokale diakoni. 
 


 

Indsamlingsperiode

Periode 4: Fastetid og passionstid

Indsamlingsoplysninger

Mobilepay 30206

Reg. nr. 8075, Kontonr. 2018699
 


Se mere her

www.menighedsplejen.dk


 

Kontakt

Menighedsplejen i Danmark
Valby Tingsted 7
2500 Valby
Tlf. 3646 6666
Mail: info@menighedsplejen.dk