Fortsæt til hovedindholdet
Organisationer
Mission Afrika

Mission Afrika

Mali er presset på alle fronter, og særligt de kristne er truet på deres tro. Siden 2011 har seks camerounske præstefamilier fra den lutherske kirke boet tusind kilometer væk i Mali for at styrke den lille kirke dér. Med stor succes vokser kirken solidt, mennesker kommer til tro, og hele landsbysamfund hjælpes ud af dyb fattigdom og ind i bæredygtig selvforsørgelse.

Om organisationen

Mission Afrika er en folkekirkelig missionsorganisation med over 100 års erfaring. I fællesskab med kirker og organisationer i Afrika og Mellemøsten arbejder vi for at fremme en levende og engageret kristendom, som rækker ud til flere – i ord og handling. Det gør vi gennem forkyndelse, diakonal omsorg for nødlidende og projekter, der forbedrer levevilkårene med særligt henblik på kvinder og børn. Vi arbejder på en bæredygtig måde, hvor lokale selv tager ejerskab om forankringen af projekterne.
 

Hvad går pengene til

Souley Manou er en af missionærerne, som også er landmand. I haven avler han blandt andet kartofler, som han har bragt med fra Cameroun.  ”Da jeg bosatte mig i landsbyen Manantali i 2011, fandt jeg ud af, at landmændene alle plantede en kartoffelsort, der ikke giver meget udbytte. Så da jeg var på ferie hjemme i Cameroun i 2013, tog jeg nogle søde kartofler med tilbage til Mali. Det er en særlig sort, der gror godt og er meget nærende. I dag er denne sort blevet meget populær i hele regionen, og der kommer endda opkøbere helt fra Senegal, så alle landmændene tjener mere nu. Det er fantastisk at se, hvordan vi kan hjælpe de meget fattige maliere med at komme ud af den ekstreme fattigdom.”   Missionærfamilierne er dybt engagerede i lokalsamfundene, hvor de hjælper med at starte og udvikle diakonale projekter som blandt andet et gedeprojekt, hvor kvinder får lån til en ged og får mulighed for at betale for husholdning og børnenes uddannelse, samtidig med at de lærer at læse, skrive og om bæredygtighed. Missionærfamilierne har etableret menigheder og bibelstudiefællesskaber for dem, der lader sig døbe og tager imod det kristne budskab. Kirkerne vokser, og budskabet spredes!   Pengene går til løn af missionærerne, skolegang til børnene, bolig, transport, forkyndelses- og diakoniarbejde samt bidrag til kirkebyggeri.   Vi håber, I vil være med til at bakke op om det vigtige arbejde og bede for Mali. På forhånd tak!
 


 

Indsamlingsperiode

Periode 7: Trinitatis II: Høst

Indsamlingsoplysninger

Reg. nr. 5061, Kontonr. 1060018, mærk projektnr. 3061
 


Se mere her 

www.missionafrika.dk


Kontakt

Mission Afrika
Lyseng Allé 15D
8270 Højbjerg
Tlf. 8672 5050
Mail ma@missionafrika.dk